Podstawy chromatografii – chromatografia barwników spożywczych i fotosyntetycznych. Zestaw dla szkół podstawowych i średnich.
Measuring Tips to Assure The Best Fit
- Measure your back size â?? wrap the measuring tape snugly around your ribcage, just under your bust line 1, keeping it horizontal. This will give you your band size.
- Then measure around the fullest part of your bust 2 , again keeping the tape horizontal.
- To determine the size of pants, measure the girth of the waist 3 and hips 4
- The following charts will help you match the designerâ??s size scheme for this product (indicated in the dropdown) to your usual size
size guide visible to all products
UK | USA | EU | BUST | Waist | Hips | |
---|---|---|---|---|---|---|
XS | 8 | 4 | 34 | 31/32 | 23/24 | 33/34 |
S | 10 | 6 | 36 | 33/34 | 25/26 | 35/36 |
M | 12 | 8 | 38 | 35/36 | 27/28 | 37/38 |
L | 12 | 8 | 38 | 35/36 | 27/28 | 37/38 |
XL | 10 | 6 | 36 | 33/34 | 25/26 | 35/36 |
Podstawy chromatografii – chromatografia barwników spożywczych i fotosyntetycznych.
Zestaw dla szkół podstawowych i średnich.
Zestaw zawiera pełną instrukcję wykonania doświadczeń wraz z informacjami z zakresu chromatografii, chemii fizycznej oraz przydatne wzory i prawa fizykochemiczne; barwniki spożywcze oraz odczynniki potrzebne do wykonania chromatografii barwników spożywczych i fotosyntetycznych wraz ze szkłem laboratoryjnym i paskami bibuły chromatograficznej.
Zawartość zestawu: Opracowanie zestawu wraz z przydatnymi wynikami i kartami pracy oraz opis doświadczeń. Zlewka 50 ml 5 szt. Paski chromatograficzne bibułowe 100 szt. Zestaw barwników żywności: – Czerwień koszelinowa 25 ml – Błękit brylantowy 25 ml – Azorubina 25 ml – Tartrazyna 25 ml – Żółcień chinolinowa 25 ml – Indygotyna 25 ml – Zieleń pistacjowa 25 ml – Brąz kakaowy 25 ml Pipety Pasteura 30 szt. Eluenty: – Benzyna ekstrakcyjna 200 ml – Aceton 200 ml – Etanol 200 ml – Toluen 200 ml – Kwas octowy 200 ml Sączki jakościowe 100 szt. Bagietki 6 szt.